Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad te produceren. Een voedselbos is tegelijkertijd een mooie plek, waar mensen, vogels en insecten graag verblijven. 

Voedselbossen zijn productief zonder schadelijke inputs als kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Eenmaal aangelegd volstaat een voedselbos ook met weinig beheer. Een (grote) achtertuin is ook als voedselbos in te richten, net als stadsparken en agrarische gebieden die zeer geschikt zijn.

In deze basiscursus maak je kennis met de geheimen van een succesvol voedselbos, leer je hoe in te spelen op plaatselijke omstandigheden en wat daarbij passend beheer is. Ook krijg informatie over veel bijzondere plantensoorten aan bod. Je leert hoe je de opgedane kennis kunt benutten in de praktijk. Deze cursus wordt gehouden op verschillende (praktijk)locaties in Rotterdam en bij Voedselbos Ketelbroek. 

Docenten: Max de Corte (Coöperatie Ondergrond & Moestuinman) & Wouter van Eck (Voedselbosbouw NL & Voedselbos Ketelbroek)

Data en locaties:  

Woensdag 10 juni 19:00 – 21:30 Rotterdam

Woensdag 17 juni 19:00 – 21:30 Rotterdam

Zaterdag    20 juni 13:30 – 16:00 Div. Voedselbos locaties Rotterdam

Woensdag 24 juni 19:00 – 21:30 Rotterdam

Zondag      28 juni 13:30 – 16:00 Voedselbos Ketelbroek

Kosten: € 225,99


Aanmelden voor deze activiteit