Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Let op, hieronder kan je de volledige reeks boeken met korting!


Tijdens deze excursiereeks bezoek je 5 botanische tuinen en arboreta in Nederland en leer je meer over volwassen eetbare bomen, struiken en kruiden gedurende verschillende seizoenen. Je krijgt een uitgebreide rondleiding van drie uur, inclusief proeven.


De focus ligt op volwassen eetbare soorten die zich goed lenen voor voedselbossen. Botanische tuinen en arboreta herbergen in hun collecties een grote hoeveelheid eetbare soorten in volgroeide staat. Dit biedt een uitgelezen kans om iedereen met interesse in (exotische) eetbare planten hier meer van te laten zien, als voorproefje op hoe deze soorten zich kunnen ontwikkelen in een eetbaar landschap of voedselbos in Nederland.


Het idee voor deze excursies is gevoed door de observatie dat de meeste mensen, inclusief professionals, weinig ervaring hebben met de ecologie, productie en smaak van veel exotische en nog nauwelijks bekende eetbare soorten, en dat er bovendien een groot gebrek is aan betrouwbare literatuur van toepassing op de Nederlandse context. Tegelijkertijd komen steeds meer van deze soorten al wel in het assortiment van de diverse kwekers.

De excursies zijn ook los te boeken (zie aparte evenementen op de kalender). Na de laatste excursie in Arboretum Trompenburg in Rotterdam op 25 september is er tevens de mogelijkheid om tegen een gereduceerd bedrag deel te nemen aan een voedselbosdiner.

Boekingen zijn inclusief toegang tot de botanische tuin / arboretum, een drankje en het proeven van diverse eetbare soorten

Data en locaties in 2020:
24 april Trompenburg Tuinen & Arboretum 13.30-16.30
8 mei Hortus Botanicus Leiden 13.30-16.30
10 juli Hortus Botanicus Amsterdam 13.30-16.30
31 juli Arboretum Belmonte Wageningen 13.30-16.30
4 september Botanische Tuinen Utrecht 13.30-16.30
25 september Trompenburg Tuinen & Arboretum 13.30-16.30

Excursiegids: Bastiaan Rooduijn (Coöperatie Ondergrond & Natvise www.natvise.com)
Kosten: €245,99 voor de hele reeks

De excursies zullen worden geleid door Bastiaan Rooduijn, ecoloog, onderzoeker en specialist in eetbare planten. Door een nauwelijks in te houden enthousiasme voor natuur en voedsel, houdt Bastiaan zich al ruim 10 jaar intensief bezig met ecologie en eetbare planten. Tijdens zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in bosecologie en voedselbosbouw, waarna hij professioneel actief is geworden in het ontwerp en onderzoek van eetbaar landschap en voedselbossen. In zijn vrije tijd plukt hij wild en struint hij elke plek met bijzonder plantgoed af, altijd op zoek om zijn kennis te vergroten.


Aanmelden voor deze activiteit