Laden Evenementen

7 dagen permacultuur inspiratie voor in het dagelijks leven en in (voedselbos)organisaties

Hoe passen we permacultuur toe in het dagelijks leven en binnen (voedselbos)organisaties? Max de Corte en Annelies van Rijn delen graag hun eigen verhalen uit de praktijk en hoe zij hier mee om gaan in hun persoonlijke leven en als ondernemer. Ze nemen jullie graag mee op een ontdekkingstocht met veel doen, ervaren en beleven, zodat jij na de cursus heel veel voedselbos en permacultuur inspiratie hebt om in je eigen leven en werk toe te passen. Permacultuur is veel meer dan het ontwerpen van een eetbaar landschap en kringlopen sluiten in de moestuin, dus daar gaan we mee aan de slag. 

Met meer dan 10 jaar ervaring met moestuinen, groene schoolpleinen-, voedselbossen en permacultuur(ontwerpen), past Max de principes van permacultuur structureel toe in heel zijn leven. Hoe meer tuinen, landschappen en plekken hij ontwerpt & ontwikkelt, hoe meer hij erachter komt dat het ‘sociale-ontwerp’ vaak ontbreekt of te weinig aandacht krijgt. Deze lessen past hij nu toe binnen Coöperatie Ondergrond. Daarmee experimenteert en bouwt hij samen met andere professionals aan een andere wereld, waarin we op een gezondere manier samenwerken, geld verdienen en zorg voor onszelf en de ander dragen. Dat stukje zorg voor de aarde gaat namelijk al goed; maar de rol van de mens, daar valt wat hem betreft de meeste winst te behalen!

Annelies werkt al meer dan 15 jaar enthousiast met groepen mensen. Eerst vanuit sport, recreatie en entertainment, daarna vanuit het onderwijs. Spelen en plezier zijn volgens haar de basis om nieuwe dingen te kunnen leren en om veranderingen mogelijk te maken. Al 10 jaar past ze permacultuur principes toe in haar sociale werksituaties en dagelijks leven. Ze is op de hoogte van veel projecten en initiatieven in Nederland en trekt regelmatig de conclusie dat er veel wordt nagedacht over zorgen voor de aarde, maar minder over zorgen voor mensen. Een gemiste kans, want ze zou heel graag zien dat mensen meer oog krijgen voor elkaar, zodat ieder mens, groot of klein, zich ECHT gezien voelt. Mensen zijn tenslotte een essentieel onderdeel van een gezondere wereld.

Met de gezamenlijke intentie om meer aandacht en bewustwording voor sociale permacultuur te creëren, bundelen Max en Annelies nu hun kennis. Met veel groen & bewust doen, hopen ze zo anderen te inspireren om net zoveel aandacht te besteden aan het innerlijke landschap als het fysieke uiterlijke landschap! De natuur helpt ons om meer verbinding met onszelf en met anderen te voelen; daar mogen we dan ook  meer gebruik van maken. Tijdens deze cursus helpen Annelies en Max je op weg om je eigen pad te vinden en ook daadwerkelijk te gaan bewandelen.

Waar?

Verschillende locaties in Rotterdam.

Wanneer?

vrijdag 23 &, zaterdag 24 september
vrijdag 7, zaterdag 8 & zondag 9 oktober
vrijdag 21 & zaterdag 22 oktober

De cursusdagen starten om 10.00 uur (inloop 9.30 uur) en duren tot 16.00-16.15 uur.  Zondag 9 oktober is het programma van 11.00 tot 16.00 uur. 

Investering/Bijdrage*:

€ 850,- voor particulieren en € 1028,50 (incl. BTW) voor ondernemers/bedrijven.

Inclusief:

– een biologische en vegetarische lunch elke cursusdag;
– koffie, thee en water.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die al langere tijd met permacultuur bezig is en verdieping zoekt in het toepassen ervan in het dagelijks leven en/of meer oog willen hebben voor mensen/vrijwilligers in een organisatie. We verwachten dat je de al bekend bent met de ontwerpprincipes van permacultuur en je enthousiasme met ons deelt.  

Door wie?

Max de Corte 

Tijdens deze cursus neemt Max je mee in zijn wereld van voedselbossen, organische organisaties, verbindende samenwerkingen, permacultuur ondernemerschap en zelfzorg.

Annelies van Rijn

Annelies zal onder ander haar passie delen over permacultuur zone 0.0, permacultuur-pedagogiek en psychomotoriek, die voor haar een handvat zijn geweest om beter te begrijpen waarom voor jezelf zorgen noodzakelijk is om überhaupt te kunnen zorgen voor de aarde, anderen en eerlijk te delen.

 

Aan het eind van deze cursus heb je onder andere:

  • een Perma-BLITZ dag meegemaakt;
  • permacultuur leren toepassen in organiseren en ondernemen;
  • permacultuur zone 0.0 bewuster ingezet in je eigen leven; 
  • drie rondleidingen langs meer dan 10 voedselbosprojecten in Rotterdam gekregen;
  • sociocratie en zorgen voor anderen uitgediept;
  • persoonlijke verdiepingsvragen kunnen stellen;
  • een kijkje kunnen nemen in de keuken van een groeiende Voedselbosorganisatie;
  • een visie gevormd over hoe je permacultuur kunt inzetten in de toekomst;
  • een hele gezellige, actieve tijd gehad met gelijkgestemden;
  • verbinding met de natuur, jezelf & anderen ervaren;

en meer!

*Mocht geld een belemmering zijn om deel te nemen; neem dan contact met ons op.

Voor onze annuleringsvoorwaarden: klik hier.


Aanmelden voor deze activiteit

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Permacultuur en voedselbos verdiepingscursus voor particulieren
850.00
16 beschikbaar
Permacultuur en voedselbos verdiepingscursus voor ondernemers/bedrijven
1,028.50
16 beschikbaar