Laden Evenementen

8 dagen kennis en inspiratie over soorten voedselbosplanten, plantgezondheid, plantcombinaties, beheer, oogst en vermeerderen.

Door: Martijn Aalbrecht & Max de Corte

Gast docenten: Wouter van Eck, Arjan Mekelenkamp, Dimitri Jacobs, Brent Lazeroms, Marc van Hummelen en Arjan

In deze nieuwe cursus gaan we verder waar alle andere voedselbos cursussen stoppen. We gaan de diepte in op het gebied van plantgoed. In deze 8-daagse cursus verdeeld over het jaar gaan we in Nederland en België op bezoek bij verschillende planten experts. Elke cursusdag behandelt een expert een ander thema en nemen we een kijkje bij hun inspirerende kwekerij of voedselbos.

De thema’s over de 8 dagen zijn: plantgezondheid, de kruidlaag, bessen, plantgezondheid in de praktijk, fruit, plantcombinaties en successie, noten en vermeerderen.

Datum Locatie Module Docent
12 apr (vrij) voedselbos Hengelo Plant(gezondheid) Martijn Aalbrecht
3 mei (vrij) voedselbos Rotterdam Kruidlaag Max de Corte
24 mei (vrij) kwekerij Eetbaar Goed Bessen Arjan Mekelenkamp
8 jun (za) voedselbos Hengelo Gezondheid in praktijk Martijn Aalbrecht
29 jun (za) kwekerij de Zoetewei BE Fruit Dimitri Jacobs
5 okt (za) voedselbos Ketelbroek Fruit, plantcombinaties en successie Wouter van Eck
25 okt (vrij) kwekerij Notenbomen.nl Noten Marc v Hummelen & Brent Lazeroms
14 feb (vrij) voedselbos Hengelo Vermeerderen Martijn Aalbrecht

 

Wat leer je in de cursus?

Tijdens de cursus komt de informatie over vele bijzondere eetbare plantensoorten aan bod en de belangrijkste lessen uit de praktijk voor aanplant en beheer. Door de verscheidenheid aan plekken en docenten, krijg je een uitgebreid beeld van alles wat te maken heeft met voedselbosplanten: de diversititeit aan soorten, plantgezondheid, plantcombinaties, manieren om te vermeerderen, tips voor beheer en oogstverwerking. Door spreiding van de cursus over de verschillende seizoenen, krijg je ook een beeld van de seizoen specifieke kenmerken van een voedselbosplanten en beheervraagstukken die daarbij komen kijken. 

We verwachten wel dat je al kennis/verstand hebt van Voedselbos systemen. Tijdens deze cursus focussen we ons uitsluitend op de planten en niet op voedselbossen in het algemeen.

De cursus: voor wie?

Voor iedereen die belangstelling heeft voor voedselbossen en daar praktisch mee aan de slag wil en voor voedselbos professionals die hun kennis, inzicht en netwerk willen vergroten.

Investering/Bijdrage*

€975,- voor particulieren & € 1089,-  voor ondernemers/bedrijven (incl. btw)

De cursus is inclusief (digitaal) cursusmateriaal, koffie en thee. Lunch is op basis van potluck: er wordt vegan soep geserveerd en alle deelnemers nemen zelf ook iets lekkers mee.

*Mocht geld een belemmering zijn om deel te nemen; neem dan contact met ons op.

Vragen?

Mail naar bart@ondergrond.eu

Voor onze annuleringsvoorwaarden: klik hier.


Aanmelden voor deze activiteit

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar