Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Deze excursie is het eerste deel van de reeks waarin we 5 botanische tuinen en arboreta in Nederland bezoeken en meer leren over volwassen eetbare bomen, struiken en kruiden gedurende verschillende seizoenen. Je krijgt een uitgebreide rondleiding van drie uur, inclusief proeven.

Midden in het voorjaar bezoeken we Trompenburg Tuinen en Arboretum, waar Voedselbos De Overtuin onderdeel van uitmaakt. Trompenburg zelf kent al een zeer rijke collectie aan eetbare planten in alle lagen, die nog verder aangevuld wordt door het diverse aanbod in Voedselbos De Overtuin. We zullen deze excursie vooral veel soorten van de kruid- en klimlaag kunnen proeven, maar ook eetbare bladeren en bloemen van struiken en bomen.

Boekingen zijn inclusief toegang tot de botanische tuin / arboretum, een drankje en het proeven van diverse eetbare soorten

 

Datum: 4 september, Botanische Tuinen Utrecht 13.30-16.30

Excursiegids: Bastiaan Rooduijn (Coöperatie Ondergrond & Natvise www.natvise.com)

Kosten: € 49,99

De excursiereeks is ook als geheel boeken met korting (zie hier).

 

De excursies zullen worden geleid door Bastiaan Rooduijn, ecoloog, onderzoeker en specialist in eetbare planten. Door een nauwelijks in te houden enthousiasme voor natuur en voedsel, houdt Bastiaan zich al ruim 10 jaar intensief bezig met ecologie en eetbare planten. Tijdens zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in bosecologie en voedselbosbouw, waarna hij professioneel actief is geworden in het ontwerp en onderzoek van eetbaar landschap en voedselbossen. In zijn vrije tijd plukt hij wild en struint hij elke plek met bijzonder plantgoed af, altijd op zoek om zijn kennis te vergroten.


Aanmelden voor deze activiteit