Laden Evenementen

10 dagen inspiratie en uitwisseling over ontwerp, aanleg en beheer van voedselbossen

Door: Jelle Fekkes, Max de Corte, Wouter van Eck, Tim Seegers, Marc van Hummelen, Bastiaan Rooduijn,  Erik Rietjes, Mark Venner, Marente Lokin, Martijn Aalbrecht en Sjef van Dongen. Voor meer informatie over onze docenten: lees hier verder.

Tijdens deze reeks ontmoet je 10 van de meest inspirerende en ervaren voedselbosexperts van Nederland en België en de locaties waar zij zich mee verbonden hebben. Iedere plek heeft haar eigen verhaal en eigen omstandigheden. In deze reeks krijg je een inkijkje in het persoonlijke verhaal van de betrokken voedselbosexperts. Wat maakt hun project bijzonder? Hoe zijn ze ‘expert’ geworden? Welke overwegingen heeft de ontwerper gehad bij het ontwerp en de aanleg? Welke plaatselijke omstandigheden waren van belang? Wat gebeurt er met de oogst? Wat zouden ze nu anders doen? De docenten nemen jullie graag mee op een ontdekkingstocht met veel uitwisseling, ervaren en beleven, zodat jij na de cursus heel veel voedselboskennis en inspiratie hebt om in je eigen leven toe te passen.

De cursusreeks biedt een unieke kans om kennis te maken met (het verhaal van) 10 van de meest vooraanstaande voedselbosexperts uit België en Nederland. De cursusreeks wordt gegeven op 10 vrijdagen van 10.30 – 16.30 uur op 10 verschillende plekken in de periode september 2024 t/m juni 2025. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. 

Data

Datum Locatie Docent
06-sep Leuker Voedselbos (Baexum) Erik Rietjes & Mark Venner
20-sep Voedselbos Den Foodbosch (Sint Michielsgestel) Marente Lokin
04-okt De Voedselboss (Hengelo) Martijn Aalbrecht
18-okt Voedselbos Kwekerij Fruitz for Life (Zeeland NB)  Sjef van Dongen
11-apr Voedselbos Kreilerwoud (Barsingerhorn) Jelle Fekkes
25-apr Voedselbos Rotterdam Max de Corte
16-mei Voedselbos Ketelbroek (Groesbeek/De Horst) Wouter van Eck
23-mei Voedselbos Okkerheide (Leiden) Tim Seegers
13-jun Arboretum van Tervuren (België) Marc van Hummelen
27-jun Voedselbos Groengenoten (Rucphen) Bastiaan Rooduijn

Wat leer je in de cursus?

Tijdens de cursus komt de ontwikkeling van een voedselbos aan bod en leer je de belangrijkste lessen uit de praktijk. Door de verscheidenheid aan plekken en docenten, krijg je een uitgebreid beeld op verschillende ontwerp- en aanleg strategieën die verschillende plaatselijke omstandigheden vragen. Je maakt kennis met verschillende functies die een voedselbos kan hebben en leert wat passend beheer is. Door spreiding van de cursus over de verschillende seizoenen, krijg je ook een beeld van de seizoens-specifieke kenmerken van een voedselbos en beheervraagstukken die daarbij komen kijken. Ook komt er informatie over vele bijzondere eetbare plantensoorten aan bod en uiteraard het persoonlijke verhaal van iedere docent.

De cursus: voor wie?

Voor iedereen die belangstelling heeft voor voedselbossen en daar praktisch mee aan de slag wil en voor voedselbos professionals die hun kennis, inzicht en netwerk willen uitbreiden.

Investering/Bijdrage*

€1200,- voor particulieren en € 1452,- (incl. 21% btw) voor ondernemers/bedrijven.

Inclusief:

– Een heerlijke biologische en vegetarische lunch elke cursusdag.
– Onbeperkt koffie, thee en water.

*Mocht geld een belemmering zijn om deel te nemen; neem dan contact met ons op.

Vragen?

Mail naar bart@ondergrond.eu

Voor onze annuleringsvoorwaarden: klik hier.


Aanmelden voor deze activiteit

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
zakelijk
voedselbos expertcursus 2024 (Z)
1,452.00
13 beschikbaar
particulier
voedselbos expertcursus 2024 (P)
1,200.00
13 beschikbaar