Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Tijdens deze workshop gaan we 6 a 7 jaar oude Perzik bomen en Nashi (peer) bomen verplaatsen. Machinaal en met de hand. Tijdens de theorie krijg je uitleg over de voor en nadelen van beide methodes. Gaan we dieper in op alle factoren waarop je moet letten bij het verplanten van (nog veel) oudere bomen.

We gaan de bomen ook daadwerkelijk verplanten van Voedselbos Schiebroek naar een nieuwe Voedselbostuin locatie in Rotterdam-Noord.

Je krijgt ook uitleg over het voedselbos ontwerp en de achtergrond van het oude en nieuwe project.

De workshop is een mix tussen theorie en praktijk. Ook tijdens het verplanten is er tijd en ruimte voor vragen en theorie.

 

Docenten

Huib Sneep – Boomexpert – www.huibsneep.nl , greenwavesystems.eu en www.rfgn.nl 

Huib Sneep is een internationaal werkend boom- en groenexpert. In 1997 behaalde hij het wereldrecord bomen verplanten met de succesvolle verplaatsing van een 150 jaar oude Paardenkastanje op het Malieveld in Den Haag. De 200.000 kilo zware boom werd 80 meter verplaatst voor de bouw van de Koningstunnel. Hij heeft in de loop van 35 jaar zo’n 25.000 bomen in alle maten en met de meest uiteenlopende technieken verplant.

Paul Casteleijn – Hovenier – www.paulcasteleijn.nl 

Paul Casteleijn heeft al 40 jaar een hoveniersbedrijf in Barendrecht. Hij houdt zich bezig met aanleg en onderhoud van tuinen.

Sinds enkele jaren is hij bezig met de ontwikkeling van Natuurgoed Ziedewij te Barendrecht wat zoveel mogelijk zelfvoorzienend moet worden met een Voedselbos waar je ook kan eten en slapen. Paul verplant regelmatig grote bomen!

 

Max de Corte – Voedselbos expert/ontwerper/boer – www.ondergrond.eu, www.rfgn.nl & www.moestuinman.nl 

 

Wanneer: zaterdag 21 maart van 10.00 tot ongeveer 18.00u

Waar: Voedsebos Schiebroek; Veldkersweg 50, Rotterdam

Kosten: € 75,99


Aanmelden voor deze activiteit