Werk mee aan Ondergrond

De werkzaamheden en ambities van Coöperatie Ondergrond groeien hard en daarom komen we graag in contact met een grote diversiteit aan mensen in omgeving Rotterdam. wij zijn in deze fase vooral opzoek naar andere voedselbospioniers of naar professionals die zich richting voedselbos werk willen omscholen. Bij het samenwerken met nieuwe mensen werken wij niet met vacatures maar kijken wij naar wat mensen zelf zouden willen doen, waar zij goed in zijn of wat zij juist nog willen leren. De voedselbosbeweging begint vaart te krijgen, en daarom zoeken wij naar een grote diversiteit aan kwaliteiten en hebben we verschillende samenwerkingsvormen, waaronder de vormen die hieronder staan.

Werk samen met ons aan een lopend of nieuw project

Een coöperatie is een samenwerkingsverband van ondernemers. Momenteel steken wij een groot deel van onze tijd in projecten die nog niet direct geld voor onszelf opleveren, in de hoop dat dit op termijn wel zo is. Deze projecten bieden voor ons tevens de ideale gelegenheid om op flexibele basis met nieuwe mensen samen te werken om te kijken of we bij elkaar passen. Voor alle projecten waar wij momenteel aan werken, schrijf je onderaan deze pagina in voor de Q&A!

Doe mee met ons Groen Traineeship; Organiseer een Voedselbosfestival

Coöperatie Ondergrond doet mee aan het Groen Traineeship programma. Daarmee hebben wij van eind februari tot aan begin juli 2021 ruimte voor 10 trainees om samen met ons aan een heel gaaf project te werken en jezelf te ontwikkelen! Organiseer samen met ons het eerste Rotterdamse Voedselbosfestival!

Meer info en aanmelden

Loop stage bij Ondergrond

Wil je voor een periode meelopen bij de werkzaamheden van Ondergrond? Of wil je werken aan een specifiek (afstudeer)onderzoek? Stuur ons een mailtje over waar jij naar op zoek bent of wat voor onderzoeksrichting je ambieert, of kom langs tijdens onze digitale Q&A. Kijk onderaan deze pagina voor de eerstvolgende datum en hoe je je hiervoor kunt opgeven.

Werk met ons mee als ecologisch hovenier

Omdat wij snel groeien zijn wij op zoek naar hoveniers om voor de lange termijn mee samen te werken en een relatie op te bouwen. Wij zoeken hiervoor naar allround ecologische hoveniers, maar ook naar ecologisch ontwerpers.

Meer info

Sluit je aan als ontwerper

Wij werken aan een grote diversiteit van projecten om meer groene (eetbare) plekken in en om de stad te creëren en hiervoor zijn we altijd op zoek naar ervaren ecologische ontwerpers of naar ontwerpers die meer willen leren over ontwerpen op basis van de principes van de voedselbossen of permacultuur. Meld je onderaan deze pagina aan voor de eerstvolgende Q&A, en hoor meer over het werken als ontwerper bij Ondergrond!

Word vrijwilliger bij een van onze voedselbossen

Heb jij vrije tijd over die je nuttig(er) zou willen inzetten? Wij zijn altijd op zoek naar handen om ons op flexibele of vaste basis mee te helpen met aanleg, onderhoud en oogst van onze diverse voedselboslocaties. In ruil voor jouw waardevolle tijd mag je altijd zelf wat oogst meenemen van de diverse locaties waar je werkt.

Zet jouw kwaliteiten in om ons verder te helpen

Naast groene vingers werken wij ook samen met mensen zonder specifieke groene achtergrond of uitvoerende ambities. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meehelpen met onze social media communicatie, het uitwerken van onze huisstijl, onderzoek doen naar de voor- en nadelen van voedselbossen in theorie en praktijk, helpen met het verwerken en bereiden van voedselbosproducten, het organiseren van (educatieve) activiteiten, het creëren van (ecologische) kunstprojecten en noem maar op.

Meld je aan voor onze digitale kennismaking!

Meer weten over Ondergrond en de manier waarop wij werken? Wij organiseren elke laatste dinsdag van de maand van 19:00 – 20:00 een online Q&A waarin wij wat over onszelf vertellen, de projecten waar wij mee bezig zijn en de manieren waarop je betrokken zou kunnen raken. In deze fase zoeken wij vooral nog mensen in de omgeving van Rotterdam.

De eerstvolgende datum hiervoor is 26 januari 9 februari* 2021. Schrijf je daar hieronder voor in of stuur een mailtje naar steven@ondergrond.eu.

*Door de grote belangstelling voor onze eerste Q&A op 26 januari hebben we besloten om een extra Q&A in te plannen om de presentaties en vragen persoonlijk genoeg te kunnen houden.

Aanmelden


    Je ontvangt direct de link in je mailbox!