Help ons om meer Voedselbossen aan te planten.
Doneer een boom!

Home>Help mee>Doneren

Coöperatie Ondergrond zorgt voor meer biodivers en duurzaam groen in regio Rotterdam. We willen zo veel mogelijk voedselbossen aanplanten die bijdragen aan duurzame voedselproductie en een gezonde, leefbare stad. We toveren pleinen en open plekken in de stad om tot groene voedselbostuinen waar je tot rust kan komen.

Van een grijs betegeld plein naar een eetbare groene oase

Een voedselbos biedt een fijn leefklimaat voor mens en (stads)natuur. Met het aanplanten van een groot aantal soorten kruidlaagplanten, struiken en bomen wordt een stabiel, zelfregulerend ecosysteem gecreëerd. De geleidelijke aanleg stimuleert leven en biodiversiteit boven en onder de grond wat goed is voor de weerbaarheid en levensduur van bomen en struikgewassen. Een goed aangelegd voedselbos is een mooi landschapspark waar tegelijkertijd fruit, noten en andere eetbare planten worden geproduceerd. We planten niet alleen maar bomen, we leggen ecosystemen aan. Dit kunnen wij niet alleen.

Doneer een boom

Volg ons op social media

Help jij ons in Rotterdam met het aanplanten van nieuwe voedselboslocaties?

Door een kruidplant, een struik of een boom te doneren of een algemene donatie te doen, draag je bij aan de aanleg van nieuwe voedselbossen in de regio Rotterdam. Onze vrijwilligers zorgen voor het aanplanten in en het onderhoud van de voedselbostuin. Wil je je eigen boom aanplanten? Kies dan voor een fruitboom of notenboom.

  • Onkruid – €1,-
  • Kruidlaagplant – €5,-
  • Struik – €10,-
  • Fruitboom – €25,-*
  • Notenboom – €50,- *
  • ander bedrag

Bedrag

Wil je ons structureel steunen of informatie over verschillende andere mogelijkheden mail dan naar info@ondergrond.eu

Dit gebeurt er met je donatie

Met het doneren van een plant, struik of boom help je met de ontwikkeling van het voedselbos dan wel het onderhoud van het bos. Natuurlijk laten we je weten welke plant we hebben aangeplant en waar we die hebben geplant, en brengen we je op de hoogte als we een oogstdag organiseren.

*Bij donatie van een fruitboom of notenboom is het mogelijk om de boom zelf aan te planten. Wij nemen hiervoor contact met je op.

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer