Over Ondergrond

Coöperatie Ondergrond U.A. is een sociale onderneming zonder winstoogmerk opgericht in 2020. We zoeken een balans tussen winstgevende delen en onrendabele delen om op eigen kracht ecologische en sociale doelen te bereiken, op basis van voedselbosprincipes.

De oprichters en eerste leden van de coöperatie zijn Max de Corte, Bastiaan Rooduijn en Paul de Graaf. Zij vertegenwoordigen meer dan 12 jaar ervaring in de stadslandbouw en ruim 8 jaar in de voedselbosbouw. Daaromheen ontwikkelt zich een netwerk van vrijwilligers en professionals. De verwachting is dat hieruit steeds meer leden toe zullen treden tot de coöperatie.

Onze drijfveren

Missie

Onze missie

Ondergrond wil zo veel mogelijk voedselbossen realiseren, die bijdragen aan duurzame voedselproductie en een gezonde, leefbare stad.

 

Meer over onze missie

Visie

Onze visie

Ondergrond gelooft dat voedselbosbouw de potentie heeft uit te groeien tot een werkelijk duurzame vorm van voedselproductie.

 

Meer over onze visie

Educatieve activiteiten

Met Voedselbos School Ondergrond organiseren wij activiteiten rondom Voedselbossen, Eetbare Siertuinen, Voedselbostuinen en in mindere mate Permacultuur gerelateerde onderwerpen.

Bekijk activiteiten

Meer weten?

Samen zo veel mogelijk voedselbossen realiseren, die bijdragen aan duurzame voedselproductie en een gezonde, leefbare stad?

Zoek contact