De SKAR tuinen zijn onderdeel van Stichting Kunst Atelier Rotterdam. SKAR is beheerder van gebouwen met atelierruimte voor Rotterdamse kunstenaars. De gebouwen die zij in beheer en in eigendom heeft, liggen verspreid door de stad en hebben vaak eerder dienst gedaan als school. Veel van de buitenruimtes van deze gebouwen zijn betegeld en worden weinig gebruikt. Om deze buitenruimtes een meerwaarde voor haar gebruikers en voor de stad te geven heeft SKAR Stichting Ondergrond gevraagd om de tuinen om te vormen tot een netwerk van eetbare groene oases in de stad.

Er zijn reeds vijf voedselbostuinen succesvol ontwerpen, aangelegd en aangeplant, en nu is het tijd voor eenzelfde transformatie van twee nieuwe locaties aan de Koraalstraat en de Lange Hilleweg. Gelijk aan de voorgaande tuinen draagt Het Rotterdams Weerwoord een deel van deze kosten bij, en zijn wij op zoek naar aanvullende financiering. De nieuwe locaties bouwen voort op de ervaringen van de vorige tuinen, maar vergroten ook het netwerk van voedselbossen naar Rotterdam-Zuid en verder richting Noord. 

Nog meer tekstuele toelichting met een super fancy grote eerste letter. Weinig toegevoegde waarde misschien, maar het kan dus wel. Leuk om te weten. Of niet. Doe er mee wat je zelf zou willen.

Mooie Quote over het project of van de klant

SKAR Tuinen

Specifieke toelichting bij een afbeelding oid. Hier zou ook een foto van een persoon kunnen worden gebruikt ter quote

Er kunnen eventueel ook nog video’s en dergelijken worden gebruikt.